Práce na zahradě. A nechcete raději zábavu?

Čtete internetové zahradní magazíny? To jste si jistě museli všimnout mnoha článků na téma "březen v zahradě", "co dělat na zahradě v dubnu" a další. Vždycky jsou plné odrážek a popisků, co je určitě nutné v ten měsíc na zahradě stihnout a na co nezapomenout, jakoby snad daný měsíc měl 3x více víkendů, než má.

(zdroj původních obrázků: http://www.sxc.hu)

A jsou plné slov jako "musíte udělat", "čeká vás hodně práce", "náročný měsíc", "kdyby měl den více hodin". Člověka až jímá hrůza, kde v té šílené dřině najde čas na procházku, kochání se přírodou či čtení knížky na zahradě. Právě na odpočinek, pro relaxaci a pro zábavu si přece zahradu pořizuji a ne, abych šla na galeje a nic si neužila. Navíc se v článku neopomenou zmínit, co všechno určitě musíte koupit (jako by nám na té zahradě peníze rostly na stromech) a co již bude omšelé a staré a co je třeba pořídit nové (nábytek, nářadí).

Mým snem ale je založit si chytře zahradu, na které nebudu dřít jako kůň a na které se budu především bavit. Líbí se mi, jak jeden takový článek parafrázovala blogerka eMČa: http://permaweb.cz/profiles/blogs/rok-na-zahrade. A já půjdu tak trochu v jejích stopách a na každý měsíc sepíšu po svém, co se dá daný měsíc na zahradě opravdu dělat.






Sdílení:

0 komentářů